váltások

hosszúsag átváltás

27 db mértékegység

terület átváltás

18 db mértékegység

térfogat átváltás

27 db mértékegység

tömeg átváltás

17 db mértékegység

erő átváltás

12 db mértékegység

idő átváltás

6 db mértékegység

hőmérséklet átváltás

3 db mértékegység

nyomás átváltás

30 db mértékegység

sebesség átváltás

21 db mértékegység

munka/energia/hőmennyiség átváltás

26 db mértékegység

teljesítmény átváltás

21 db mértékegység

sűrűség átváltás

21 db mértékegység

síkszög átváltás

6 db mértékegység

szögsebesség átváltás

8 db mértékegység

mértékegység átváltó

jogi nyilatkozat

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu domainen elérhető weboldalak megnyitásával Ön elfogadja az itt felsorolt feltételeket. Kérjük, amennyiben nem ért egyet az alábbiakkal, ne nyissa meg a weboldalainkat!

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu minden ésszerű erőfeszítést megtett annak biztosítására, hogy a weboldalain közölt minden információ pontos legyen feltöltése időpontjában. Ennek ellenére, a www.mertekegyseg-atvaltas.hu sem kifejezetten, sem ráutaló módon nem vállal szavatosságot a jelen weboldalon keresztül nyújtott információkért, és fenntartja a jogot arra, hogy értesítés nélkül bármikor változtatásokat és javításokat hajtson végre, illetve a weboldalt vagy az azon közölt információkat részben vagy egészben megszüntesse. A www.mertekegyseg-atvaltas.hu nem vállal felelősséget a weboldalon előforduló semmilyen pontatlanságért, vagy hiányosságért.

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu fenntartja a jogot, hogy weboldalait bármikor módosítsa vagy átdolgozza, illetve elérhetőségüket korlátozza vagy megszüntesse. A jogtulajdonos nem garantálja, hogy a weboldalakhoz való hozzáférés folyamatos vagy hibamentes lesz.

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu weboldalon található információkon alapuló bármilyen döntés a felhasználó saját felelőssége.

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu nem vállal felelősséget a weboldalhoz, illetve az ott található bármilyen információhoz való hozzáférésből, illetve annak elmaradásából vagy ezek felhasználásából származó semmiféle veszteségért vagy kárért.

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu nem tartozik felelősséggel azokért az esetlegesen bekövetkező károkért, veszteségekért, költségekért, amelyek a weboldalak használatából, azok használatra képtelen állapotából, nem megfelelő működéséből, üzemzavarából, az adatok bárki által történő illetéktelen megváltoztatásából keletkeznek, illetve amelyek az információtovábbítási késedelemből, számítógépes programból, vonal- vagy rendszerhibából, vagy más hasonló okból származnak.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a www.mertekegyseg-atvaltas.hu weboldalairól más cégek és egyéb szervezetek weboldalára is eljuthat. Az azokon közölt adatok tartalmáért és helyességéért, illetve az Ön adatainak biztonságáért a jogtulajdonos nem vállal felelősséget. Ezen weboldalak használata esetén javasoljuk, hogy ismerje meg adott oldalt megjelentető szervezet Jogi Nyilatkozatát.

Az oldalon található más cégek logói azok szellemi tulajdonjogát és védjegyét képezik. Felhasználásuk csak és kizárólag ezen szervezetek írásos engedélyével lehetséges!

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu weboldalai, az azokon található minden képi és szöveges tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogi, illetve védjegy oltalom alatt állnak. Tilos azokat akár eredeti, akár átírt formában bármilyen médiumban közölni, sugározni vagy továbbadni, részben vagy egészben számítógépen tárolni - a személyes és nem kereskedelmi felhasználás eseteinek kivételével.

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu fenntarja a jogot, hogy a www.mertekegyseg-atvaltas.hu weboldal Jogi Nyilatkozatát bármkor, előzetes bejelentés nélkül módosítsa.

Felhívjuk a figyelmét, hogy ezen Jogi Nyilatkozatban részletezett feltételektől eltérő vagy azokat sértő használat szerzői jogi, polgári jogi és büntetőjogi következményekkel járhat.

A www.mertekegyseg-atvaltas.hu honlapján található információk nem helyettesítik a szakemberrel való konzultációt! A www.mertekegyseg-atvaltas.hu nem végez tanácsadást, szakértői tevékenységet!

Utolsó módosítás: 2011. 06. 01.

mértékegység prefixum

yotta (Y) jelentése 1024

zetta (Z) jelentése 1021


exa (E) jelentése 1018

peta (P) jelentése 1015


tera (T) jelentése 1012

giga (G) jelentése 109


mega (M) jelentése 106

kilo (k) jelentése 103


hecto (h) jelentése 102

deka (da) jelentése 101


deci (d) jelentése 10-1

centi (c) jelentése 10-2


milli (m) jelentése 10-3

mikro (u) jelentése 10-6


nano (n) jelentése 10-9

piko (p) jelentése 10-12


femto (f) jelentése 10-15

atto (a) jelentése 10-18


zepto (z) jelentése 10-21

yocto (y) jelentése 10-24